17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilim

Merhaba bu paylaşımımda profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen firma veya şahıslar için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken kurallar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti profesyonel, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için programlanır. Eğer programlama gerçekleşirken geleceğe dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tip kodlamalarda kodu yazan kişiye mecbur olursunuz çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözardı edildiği bir programı farklı web programcıları geliştirmekte zorluk çeker, ya düzenleyemez veya uğraşmaz veya en kötüsü geliştirmek için fahiş rakamlar ister.
  • Kısır kodlama yada geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların uygulandığı, ekip çalışması esnasında yada başka yazılımcıların kodu ele aldığı vakit sorun çıkartmadan geliştirebileceği yapılardır. Siz programı yapan kişiyle ilişiğinizi kesseniz bile başka profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun avantajları çok büyüktür. Çünkü belirli dönemlerde yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızlandırma düzeltmeleri vb. özellikler oluşmaktadır. Kısır bir web program sadece yapımcısının geliştirebileceği, başka web yazılımcının özelleştirmek istediği zaman hatalar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web programı maliyetli bir hizmettir. Bu hizmeti almak istiyorsanız ne yüksek ücrete nede aşırı düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek verirsek üç ajanstan fiyat teklifi aldınız bir tanesi 3.000 tl dedi, birisi 6.000 tl teklif verdi, bir tanesi 1.500 tl teklif verdi buradan analmalıyızki bu yazılımın ücreti tahminen 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yukarı veya alçak ücretler %10 farklılık gösterebilir. Daha aşağı veya uçuk ücretlere kanmayın.
  • İstediklerinizi detaylı bir tarzda aktarın. Web yazılım yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz lazımdır. İstediklerinizi mükemmel bir biçimde aktardıktan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifi oluşturulurken bahsettiğiniz özelliklere dikkat edilerek bir fiyatlandırma yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin değersiz gördüğünüz yada söylemeye değmez diye düşündüğünüz şeyler ücrete dahil edilmez. Sözleşme tamamlandığında artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje bitirilir. Örneğin başımdan geçen bir olaydan bahsedeyim bir web yazılım için anlaşma yaptık. İstenilen bir veri kayıt yazılımıydı, söylendiği gibi yazılmaya başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test etmeleri için şirketlerine gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğer bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekiyormuş, araştırdım sitenin apisi yoktu. Proje iptal oldu. Sizde böyle bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yaptırın. Kurumsal dünyada kişiler yada şirketler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak işleri, varsa örnek siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi mutlaka yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti alacakların yaptıkları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların başında kurumsal web yazılım ajanslarıyla çalışmamaları yer alır. Firmaların şikayet edilebileceği birçok kuruluş olmasına rağmen, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Ücretlerine aldanma. Birkaç firma ile konuşulduktan sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir seçenek ama şöyle bir kafa yoralım ucuzmu, kalitemi. Çok ucuza yaptıracağınız bir web programı sizi nasıl ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder