13 Temmuz 2017 Perşembe

Kurumsal web sayfasi tasarim

Kurumsal web sayfasi tasarim nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen şahıs veya şirketler hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kurumsal web sayfasi tasarim yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Kaliteli bir web dizayn hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Kurumsal web sayfasi tasarim yaptıracağınız kişi veya ajans'a ne istediğinizi açık bir biçimde anlatan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web tasarım açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi tasarlayacak kişi veya firmaya bıraktıysanız, ön çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm yapıyı en küçük ayrıntısına kadar belirtin yada yazdırın, sözleşmeyi mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genel olarak web dizayn yapıldıktan sonra web yazılımına uayarlama yapılır. Bu nedenden dolayı mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak sözleşme yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir web sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalırsınız.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmetleri ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kurumsal web sayfasi tasarim seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller optimize edilerek yapılmaktadır.
  • Kurumsal web sayfasi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kurumsal web sayfasi tasarim fiyatları ne kadardır?

Kurumsal web sayfasi tasarim için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada hemen hemen aynıdır. Freelance olarak yapan kişilerin ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte aktaracağım.

İstanbul web dizyan firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan kuruluşlar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Freelance iş yapanların giderleri az olduğundan ve firma düzeyinde iş garantisi sağlamadıkları için fiyatları firmalardan %20 - %50 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder